Menu

Výsledkový servis

Program na týden

Krajský přebor - play-off

Přestávka

Krajský přebor - play-out

Přestávka

Okresní přebor

15.04.2024 18:00 - Zahájí, tráva
FK ZAHÁJÍ B - SK LIONS VELEŠÍN B
15.04.2024 18:00 - Dubenec, tréninkové, tráva
RL DUBENEC - WEST JAM ČB
15.04.2024 18:30 - Borek, tréninkové, tráva
TJ BOREK - FC NEXT ČB
15.04.2024 20:00 - SH Hrdějovice
ELEMENT FC - FC 30 ČB
17.04.2024 20:00 - SH Hrdějovice
INTER ČB - SK STŘELNICE ČB

Krajský přebor

Přestávka


  

  Důležité sdělení VV SFČR. Nové registrace jsou zdarma

k novému fungování Futis manažera a k nové podobě Přestupního řádu a Evidenčního a registračního řádu

Výkonný výbor Svazu futsalu ČR schválil nové personální obsazení pozice Futis manažera s platností od 1.7.2019. Po dlouholetém působení nebyla prodloužena spolupráce s p. Petrem Havlíkem a do uvedené pozice nastupuje p. Jan Novotný. Stěžejní část práce Futis manažera, tedy zajišťování registrací, přestupů a evidence členských poplatků SFČR, bude nadále plnohodnotně zajištěna. Kontaktní údaje jsou uvedeny na webových stránkách SFČR https://futsal.fotbal.cz/, e-mailové adresy k zajištění požadovaných úkonů zůstávají stejné, tedy futis@fotbal.cz a registracefutsal@fotbal.cz .

V souladu s požadavky mezinárodních federací FIFA a UEFA, a v souladu se schválenými usneseními na VH SFČR v březnu 2019, dochází postupně ke změnám v řádech SFČR. Ve spolupráci s Legislativně právním oddělením FAČR byly dlouhodobě připravovány nové verze řádů Svazu futsalu tak, aby odpovídaly vývoji a moderním trendům legislativy sportu.

S ohledem na termín zahájení nového soutěžního ročníku Výkonný výbor SFČR schválil aktuálně nový Přestupní řád SFČR a Evidenční a registrační řád SFČR s účinností od 1.7.2019.

Dále VV SFČR ve spolupráci s LPO FAČR připravuje novelizaci Soutěžního řádu a Disciplinárního řádu, které budou předloženy k finálnímu schvalování VV SFČR na jeho zasedáních 11.7., resp.8.8.2019.

 

Nový "Přestupní řád" a "Evidenční a registrační řád" SFČR

Hlavní změny a důležitá nová ustanovení Přestupního řádu a Evidenčního a registračního řádu SFČR, platná od 1.7.2019 jsou mmj.:

Nové registrace – nadále beze změn elektronicky, změny jsou u poplatků za nové registrace (klubům 1.a 2.CL bude nově vystavována měsíční faktura, kluby od divize níže mají registrace do 30.5.2020 zatím zdarma)

Hostování hráče je možné pouze pro hráče se zaregistrovanou profesionální smlouvou.

Přestup a hostování v režimu profesionálních hráčů a přestup v režimu amatérských hráčů se souhlasem mateřského klubu lze v rámci 1. a 2. ligy futsalu uskutečnit pouze v období od 1.8. do 31.10. („letní přestupní období“) nebo od 1.2. do 28.2. („zimní přestupní období“).

Přestup a hostování v režimu profesionálních hráčů a přestup v režimu amatérských hráčů se souhlasem mateřského klubu lze v rámci nižších soutěží (od divize níže včetně) uskutečnit kdykoliv v období od 1.8. do 28.2.

Poplatek za přestup a hostování hráče v režimu profesionálních hráčů a za přestup v režimu amatérských hráčů činí 500,- Kč, je-li novým klubem účastník 1. Ligy futsalu a 400,- Kč, je-li novým klubem účastník 2.ligy futsalu. Kluby 1.a 2.CL tyto částky neplatí zároveň se zasíláním podkladů, ale příslušné částky jim budou pravidelně měsíčně fakturovány sekretariátem!

Poplatky za přestup a nové registrace amatérských hráčů do členského klubu divize a nižších soutěží se na přechodnou dobu do 30.5.2020 neplatí. Nový klub uhradí tedy pouze smluvené odstupné mateřskému klubu. Po 1.6.2020 vstoupí v platnost hrazení poplatků i pro nižší soutěže (způsob platby a evidence poplatků bude dořešen).

Přestup amatérských hráčů bez souhlasu mateřského klubu lze uskutečnit v období od 1. 6. do 20.6., pouze ale s podmínkou úhrady stanoveného odstupného. Výše stanoveného odstupného za přestupy v tomto režimu je nově stanovena, viz tabulka v Přestupním řádu SFČR.

Přestup hráče bez souhlasu mateřského klubu lze uskutečnit též jako přestup nevyužívaného amatérského hráče po uplynutí 24 měsíců od posledního nastoupení hráče v soutěžním utkání a bez nároku na odstupné. V tomto případě bude nutné žádost o registraci hráče v novém klubu doložit čestným prohlášením hráče o neúčasti v utkáních futsalu po dobu 24 měsíců, které bude možné na základě podnětu mateřského klubu prověřit.

Přestup po ukončení platnosti profesionální smlouvy je hráči umožněn bez souhlasu mateřského klubu a bez nároku na odstupné.

Platnost profesionální smlouvy je nově stanovena nejméně po dobu do konce soutěžního ročníku, v němž nabyla účinnosti a nejvýše na dobu pěti let.

Nadále je v platnosti rozhodnutí VV SFČR o stanovení výjimky z povinnosti hradit registrační a přestupní poplatky s platností od 1.6.2019 pro všechny hráče futsalu mladší 18-ti let.

 




Vaše jméno
E-mail
Komentář
 « Zpět «

Partneři










© 2009 FutsalCB.cz Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
RSS