Menu

Výsledkový servis

Program na týden

Krajský přebor - play-off

Přestávka

Krajský přebor - play-out

Přestávka

Okresní přebor

Přestávka

Krajský přebor

Přestávka


  

  Kolektivní sporty se možná 24. května vrátí do hal, v dohledu jsou i soutěže

Praha - Kolektivní sporty mají naději, že se 24. května vrátí do hal. Vláda bude v pondělí projednávat návrh, aby se limit pro sportování uvnitř zvýšil na třicet lidí. Dohodli se na tom předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička a premiér Andrej Babiš na schůzce, které se účastnila i hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Otevření hal pro početnější skupiny by pomohlo nejen kolektivním sportům, ale také některým individuálním, jako je například gymnastika. S povolením třiceti lidí uvnitř by se velikost skupin venku měla zvýšit na 50 lidí. Další uvolnění by mělo následovat znovu po týdnu. Návrh počítá s tím, že by od 31. května mohlo sportovat až sto lidí uvnitř a 200 lidí venku. Zároveň by měly být povoleny amatérské soutěže.

Všechno je podmíněno tím, že se nezhorší epidemiologická situace v Česku. "Když se čísla nakažených nezhorší, v pondělí by takový návrh mohla schválit vláda," napsal na twitter premiér. "Jde hlavně o děti, takže jsem rád, že se dohodli a my se budeme pomalu vracet k normálnímu životu," doplnil.

V amatérském sportu se vládní opatření proti šíření koronaviru zatím uvolňovala pomalu. Vnitřní sportoviště zůstávají pro veřejnost prakticky uzavřena. Aktuálně na nich mohou být maximálně dva sportovci do 18 let plus trenér. Od pondělka 17. května se limit zvýší na deset, ale budou muset být rozděleni do dvojic. Zároveň budou třicetičlenné skupiny venku platit pro organizované tréninky bez ohledu na věk.






» Přidat komentář »

 « Zpět «

Partneři










© 2009 FutsalCB.cz Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
RSS